Rumah > Berita > Kandungan
Ciri-ciri Tuala Kapas
Jul 04, 2018

Ciri-ciri tuala kapas tulen

1, hygroscopicity: bahan serat katun mempunyai penyerapan kelembapan yang baik, dalam keadaan normal, serat kapas dapat menyerap air dari atmosfera sekelilingnya, kandungan kelembapannya adalah 8-10%, jadi ia menghubungi kulit manusia, membuat orang merasa lembut dan tidak kaku. Jika kelembapan kain kapas meningkat dan suhu ambien lebih tinggi, kandungan air dalam serat akan menguap sepenuhnya, supaya fabrik dapat mengekalkan keadaan keseimbangan air dan membuat orang berasa selesa.

2, pengekalan kelembapan: kerana kapas serat konduktor yang buruk haba dan elektrik, pekali konduksi haba sangat rendah, dan kerana serat kapas itu sendiri mempunyai banyak lubang, keanjalan yang tinggi, menjadikan serat kapas dapat mengumpul banyak udara, udara adalah konduktor haba dan elektrik yang buruk, jadi serat kapas seperti ini mempunyai pengekalan kelembapan yang baik.

3, rintangan alkali: serat kapas ini untuk rintangan alkali mempunyai kesan yang sangat baik, kerana serat katun dalam larutan alkali akan membuat kerosakan serat katun, sehingga serat kapas kondusif untuk pencemaran mencuci, dan tidak akan mempengaruhi bahan daripada tuala itu sendiri.

4, kebersihan: kerana serat kapas adalah serat semulajadi, komponen utama mereka adalah selulosa, dan mereka juga mempunyai sejumlah kecil bahan waxy dan bahan-bahan nitrogen dan pektin. Kain kapas telah diuji dan diuji dengan banyak cara. Tiada rangsangan dan tiada kesan negatif pada hubungan antara kain dan kulit. Memakai panjang memberi manfaat kepada tubuh manusia dan mempunyai prestasi kebersihan yang baik.

Hangzhou U-cloths Commodity Co., Ltd.

Kami adalah pengeluar profesional pembersihan kain lap dari China.

Alamat: No.66 Xiaofangzi, Kampung Lingxi, Bandar Banqiao

Bandar: Linan, Hangzhou

Negeri: Zhejiang

Kod pos: 311301

Negara: China

Pengurus: Shane Zhou

E-mel: info@ucloths.com

Skype: shanecleaner

Tel: 0086-0571-63780708

Faks: 0086-0571-63780728